ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΥΓΕΙΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΥΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σήμερα Πέμπτη  10/5/2018  παρουσιάσαμε στο σχολείο μας εργασία   με θέμα: ‘Διατροφή – υγεία – οικονομία και τουρισμός από την Αρχαία Ελλάδα και την Μινωική Κρήτη μέχρι την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και την Κρήτη του τουρισμού”

Την εργασία εκπόνησαν μαθητές της Β’ Τάξης  του Τομέα Διοίκησης – Οικονομίας και της Β’ Τάξης του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας, με επιβλέπουσες καθηγήτριες την κα Κοτζαβακάλη Ζαχαρούλα και  την κα Δρακωνάκη Μαρία.

Η παρουσίαση των πληροφοριών σκοπό είχε, την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την διατροφή του ανθρώπου και την υγεία του, σε μια χώρα που δίδαξε ”Μεσογειακά πρότυπα”  και όμως δεν τα ακολουθεί, έχοντας υψηλό δείκτη” παχυσαρκίας” και” νοσημάτων του πολιτισμού”.

Επίσης σκιαγραφεί την διατροφή μιας χώρας  που βιώνει την φτώχεια  και την υποτέλεια μέσα από την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών.  Η προσπάθεια

ενημέρωσης στοχεύει  στην αφύπνιση των νέων πολιτώνυπενθυμίζοντας πως, το σθένος των Ελλήνων ,η ιστορία, η παράδοση και η ίδια η γη τους πρέπει να είναι  και πάλι το εισιτήριο για την οικονομία και την αυτονομία τους.

Την εκδήλωση ακολούθησε μπουφές με εδέσματα που ετοίμασαν μαθητές και καθηγητές και επίσης προσέφεραν ευγενικά οι χορηγοί μας.

Αφήστε μια απάντηση