Αγαπάκης Δημήτριος

Αγαπάκης Δημήτριος

Διευθυντής - Καθηγητής ΠΕ-82

Ο Δημήτρης Αγαπάκης σπούδασε στη Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών Αθήνας, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και διατελεί Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής στο 2ο Ε.Κ Ηρακλείου την περίοδο 2017-2023. Από το 2010 έως 2014 κατείχε τη θέση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου. Την περίοδο 2006-2010 ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου (Ε.Λ.Μ.Ε).Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια και έχει συγγράψει ψηφιακό βιβλίο (εκδόσεις ΙΩΝ)  για τη διδασκαλία του εργαστηριακού μαθήματος «Μηχανές Εσωτερικής Καύσης» το οποίο διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο. Επίσης συμμετείχε ως επιμορφωτής Εκπαιδευτικών σε πολλά σεμινάρια και έχει ασκήσει διδακτικό έργο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αρχανών) καθώς και στο 1ο Δ.Ι.Ε.Κ Ηρακλείου.

Από τις θέσεις ευθύνης του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου που έχει υπηρετήσει συνέβαλε ενεργά στην προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου των Δημόσιων Σχολείων. Πολλά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου υποστηρίχθηκαν και ενισχύθηκαν όσον αφορά τις υλικοτεχνικές υποδομές και την συντήρησή τους, ενώ παράλληλα χρηματοδοτήθηκαν πολλές εκπαιδευτικές σχολικές δραστηριότητες όπως  πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και Φεστιβάλ των Μαθητών.

Ως πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου, με την συνεργασία και τη στήριξη των Εκπαιδευτικών και των Τοπικών Φορέων, συνέβαλε στην πραγματοποίηση πολλών πολιτιστικών, κοινωνικών και επιστημονικών δράσεων, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεις κ.λ.π. Ιδρύθηκε το «Σχολείο Μεταναστών» της Ε.Λ.Μ.Ε. όπου παραδίνονταν εθελοντικά από Συναδέλφους, δωρεάν μαθήματα  εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε πάνω από 150 μετανάστες.

Ως Εκπαιδευτικός, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Δαίδαλος» και «Τεχνομάθεια», έχει υλοποιήσει σε συνεργασία με Εκπαιδευτικούς και Μαθητές Έργα Νέας Τεχνολογίας που έχουν βραβευτεί σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς. Χρησιμοποιούνται σήμερα στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου ως εξοπλισμός για την πραγματοποίηση εργαστηριακών ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

Πιστεύει ότι για να μπορέσει το Σχολείο να ανταποκριθεί στο δύσκολο ρόλο του, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός Ευχάριστου και Δημιουργικού Σχολικού Περιβάλλοντος στο οποίο θα επικρατεί κλίμα Δικαιοσύνης, Συνεργασίας, Ενσυναίσθησης και Εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών  της σχολικής κοινότητας. Γι αυτό θα αγωνιστεί…

Webex LogoWebex: https://secondary.webex.com/meet/dagapakis