ΤΑΞΙΔΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ERASMUS+

ΤΑΞΙΔΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ERASMUS+

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής εκδρομής του Τμήματος Κομμωτικής του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου στη σχολή Majal Blanco στη Μούρθια της Ισπανίας, μέσω του προγράμματος Erasmus. Αυτή η πρωτοβουλία, πέρα από την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία, ανακαλύπτοντας την πλούσια ισπανική κουλτούρα και τις παραδόσεις, ενισχύοντας σημαντικά τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία εμπλούτισε τους σπουδαστές με σεμινάρια και πρακτικές εξάσκησης σε τεχνικές κομμωτικής και αισθητικής. Επιπλέον, μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων και ανταλλαγής γνώσεων με ειδικούς του κλάδου, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τον ορίζοντά τους και να αποκτήσουν μια πιο ανοιχτή άποψη για τον κόσμο.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι επισκέψεις σε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος, 

 αποτέλεσαν στιγμές μάθησης που ξεπέρασαν τα συνηθισμένα ακαδημαϊκά πλαίσια. Η επίσκεψη στη Βαλένθια και η γνωριμία με την Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, καθώς και ο Οκεανογραφικός Κήπος, ενίσχυσαν την αντίληψη των σπουδαστών για τη σύγχρονη επιστημονική και καλλιτεχνική έκφραση. Η γνωριμία με την τοπική γαστρονομία και παραδόσεις πρόσθεσε ακόμη μια διάσταση στην εμπειρία τους, εμβαθύνοντας την κατανόηση της πολυμορφίας του πολιτισμικού τοπίου.

Η προοπτική της φιλοξενίας των Ισπανών φίλων στην Κρήτη αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία για τη συνέχιση της αμφίδρομης μάθησης και πολιτιστικής ανταλλαγής. Η κοινή αυτή εμπειρία θα επιτρέψει τη μοιρασιά του πλούτου των πολιτισμών και των παραδόσεων, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη μιας βαθύτερης κατανόησης και σεβασμού μεταξύ των νεαρών από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus και η εμπειρία στην Ισπανία σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα στην εκπαιδευτική και προσωπική ανάπτυξη των σπουδαστών. Αποτελεί μια αξέχαστη περίοδο γεμάτη μάθηση, περιπέτεια και ανακαλύψεις, προσφέροντας μια πλούσια βάση για το μέλλον τους. Ανυπομονούμε να δούμε τις επόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες που θα αναδυθούν από αυτή την ανταλλαγή και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις διαπολιτισμικές μας δράσεις με το ίδια πάθος και αφοσίωση.