Ολιστική προσέγγιση στη Παροχή Υπηρεσιών  SPA

Ολιστική προσέγγιση στη Παροχή Υπηρεσιών SPA

Στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο, ταξίδεψαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, προκειμένου να υλοποιήσουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus + ΚΑ1», με τίτλο «Ολιστική προσέγγιση στην Παροχή Υπηρεσιών SPA» και με κωδικό προγράμματος 2020-1- EL01- ΚΑ102-077757, διάρκειας 16 ημερών. Στο σχέδιο συμμετείχαν 32 μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης Λυκείου, με 4 καθηγητές συνοδούς από τους τομείς:

– Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας: ειδικότητα Αισθητικής,

– Διοίκησης-Οικονομίας: ειδικότητα Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, Οικονομίας και Διοίκησης.

Ως φορέας υποδοχής του προγράμματος επιλέχτηκε η SYMACO ΜΟΒ LTD, που δραστηριοποιείται στον τομέα της υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ λόγω της εμπειρίας της στον συντονισμό και στη διοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέα δεδομένα και εξελίξεις στον επαγγελματικό τους τομέα, καθώς και να παρακολουθήσουν διδασκαλίες με συνδυασμό θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του πανεπιστημίου Intercollege Nicosia Cyprus, παρέχοντάς τους τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της ευεξίας και της επιχειρηματικότητας.

Στο τέλος του προγράμματος στους μαθητές/τριες παραδόθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης από τη SYMAKO ΜΟΒ LTD, καθώς επίσης και το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του προγράμματος, από το Intercollege Nicosia – Cyprus.

Ξεναγήσεις

Εκτός από το εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες και οι συνοδοί καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν σε μουσεία, μοναστήρια και άλλα αξιοθέατα του νησιού. Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Αγία Νάπα Μοναστήρι Κύκκου και Κακοπετριά ήταν μερικοί από τους σταθμούς του ταξιδιού, όπου μέσα από αυτή τη διαδρομή ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Στόχος της συγκεκριμένης εκπαίδευσης ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν ενεργητική δυναμική ενίσχυση μέσω της επαφής τους με τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων αυτοαξιολόγησης, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεικόνας τους, αλλά και βελτίωση της ικανότητας της επικοινωνίας τους.

Δημοσίευση της δράσης μας στην εφημερίδα Νέα Κρήτη