Πρόληψη και θεραπεία του εθισμού — από το ΚΕΘΕΑ

Πρόληψη και θεραπεία του εθισμού — από το ΚΕΘΕΑ

Από το  ΚΕΘΕΑ η κα Ειρήνη Στρατουλάκη  μας μίλησε για τίς εξαρτήσεις ναρκωτικών και Διαδικτύου, την πρόληψη και θεραπεία. .Τα τραγούδια που ακούνε τα παιδιά μας , το αλκοόλ, οι παρέες, η διαφήμιση των ουσιών , το κατάλληλο περιβάλλον και η  προσβασιμοτητα των ουσιών παίζουν σημαντικό ρόλο στον εθισμό. Μας έδειξαν ένα καταπληκτικό βίντεο του  Andrea Ηykade για το πώς γίνεται ο σταδιακός εθισμός .

Κόκκινα μάτια, σύγχυση στο λόγο, αδυναμία προγραμματισμού, διαταραχής ύπνου, ασυνέπεια, πολλές απουσίες, θα μπορούσαν να είναι ανησυχητικές ενδείξεις ίσως και πρόδρομα σύνδρομα της πλήρους  εξάρτησης όπου όλη η ζωή του  να εξαρτάται από τις ουσίες .

Κατόπιν μας μίλησε η κα Ελένη Παπά για την προβληματικη χρήση διαδικτύου.
Τα παιδιά μας βιώνουν την έκπτωση αξιών του καιρού μας και το διαδίκτυο έρχεται να καλύψει συναισθηματικα κενά.. Η συμπεριφορά των διαδικτυακως εξαρτημενων παιδιών  ειναι παρόμοια με των ψυχοτροπων ουσιών.
1 στα 7 παιδιά είναι εξαρτημένα. Αντιδρούν θυμωμένα, ξενυχτάνε και τα  διατρέχει  άγχος και ανησυχία.
Τα πλέον εθιστικά παιχνίδια είναι τα
world of warcraft
Lineage
Lol
Call of duty
Minecraft
Fortnight
Ιστοσελίδες για ασφαλή πλοήγηση και ενημέρωση στην Ελλάδα είναι
Safeline. Gr
Safeinternet. Gr
Η πρόληψη  στηριζεται στη δημιουργία ανθρωπίνων σταθερών σχέσεων και την δημιουργία της Ψυχική ανθεκτικότητας στα προβλήματα κ τις αντιξοότητες. Το  σχολείο πρέπει να δίνει ευκαιρίες για επιτυχία στα μαθήματα, αθλήματα κ άλλες δραστηριότητες.
Ο εκπαιδευτικος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο διότι μπορεί να οικοδομήσει μία ασφαλή σχέση με το μαθητή
. Βίντεο με το ΚΕΘΕΑ για τις εξαρτήσεις.
Ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας είναι το φάρμακο για την πρόληψη. Ενα βλέμμα ανιδιοτελους  αγάπης και σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ ενός ενήλικα και ενός παιδιού ειναι η καλύτερη προληψη..

Αφήστε μια απάντηση