Έναρξη Προγραμμάτων Μαθητείας

Έναρξη Προγραμμάτων Μαθητείας
Στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου και στο 1ο Ε.Κ. Ηρακλείου πρόκειται να ξεκινήσουν από το Μάρτιο του 2017 δύο Τμήματα«Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» που αφορούν τις ειδικότητες «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» και «Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών» συνολικής διαρκείας .
Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι προαιρετική. Δικαίωμα εγγραφής έχουν νέοι και νέες που:
• κατέχουν Απολυτήριο και Πτυχίο του Δευτεροβάθμιου Κύκλου Σπουδών του ΕΠΑ.Λ. των παραπάνω Ειδικοτήτωνή αντίστοιχων ειδικοτήτων παλαιοτέρων ετών
• βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ)
Το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξης Μαθητείας» έχει διάρκεια εννέα (9) μηνών και περιλαμβάνει:
• «Πρόγραμμα Εργαστηριακών μαθημάτων της Ειδικότητας» που θα διδάσκεται μια μέρα την εβδομάδαγια επτά (7) διδακτικές ώρες στο 1ο Ε.Κ. Ηρακλείου από εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου ή του 1ου Ε.Κ. Ηρακλείου, εκτός τις περιόδους των σχολικών διακοπών.
• «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – Μαθητεία σε εργασιακό χώρο», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο τουλάχιστον σε τέσσερεις (4) ημέρες.

Στους μαθητευόμενους παρέχεται αποζημίωση που ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου και ασφαλιστική κάλυψη για το διάστημα του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας».
Οι απόφοιτοι της πιλοτικής «Τάξης Μαθητείας» λαμβάνουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από το1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου ΑΧΕΠΑ Κηπούπολη, Ηρακλείου, Υπεύθυνος Κώστας Αγγελάκης, 2810237808, email: mail@1epal-irakl.ira.sch.gr

Αφήστε μια απάντηση