Το 1ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ Erasmus+

Το 1ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ Erasmus+

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι του σχολείου μας του προγράμματος Εράσμους, στη Βιέννη την πρωτεύουσα της Αυστρίας, από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου 2023. Την ομάδα αποτελούσαν οι συνοδοί καθηγητές ο κος Λιόντας Βαγγέλης, η κα Καπρή Αναστασία με δέκα μαθητές-μαθήτριες.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Βιέννη  παρακολουθήσαν μαθήματα στο σχολείο υποδοχής το BRGORG 15 και συμμετείχαν, σε δραστηριότητες σε επίπεδο τάξης με μαθητές από την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

Η ονομασία του προγράμματος ήταν “Protecting the environment -Teaching Sustainability” και συμμετείχαν σε δραστηριότητες για τη  γλώσσα και τον πολιτισμό, διαλέξεις για τις ευρωπαϊκές σπουδές, εργαστήρια μέσων και επικοινωνίας, δραστηριότητες αειφορίας και θέματα  ευαισθητοποίησης σε δημοκρατικά ζητήματα μέσα στο σχολείο.

Επίσης, πραγματοποίησαν ένα εργαστήριο για την ανακύκλωση (upcycle workshop), συμμετείχαν στο SDG παιχνίδι και στο escape room 48.

Τέλος, είχαν τη ευκαιρία να γνωρίσουν σημεία της πόλης της Βιέννης όπως: το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, το ανάκτορο του Χόφμουργκ, τα ανάκτορα του Σεμπρούν, το κάστρο του Μπελβεντέρε, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το Ναό του Αγίου Καρόλου και πολλά Χριστουγεννιάτικα χωριά που υπήρχαν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Οι εντυπώσεις των μαθητών-μαθητριών συμπυκνώνονται σε λέξεις που μας ανέφεραν μετά το τέλος της επίσκεψης στη Βιέννη όπως: κρύο, όμορφα, κουλτούρα, κούραση, χαρούμενα, μαγικά και τέλεια.