Συνάντηση ERASMUS στο 1ο ΕΠΑΛ

Συνάντηση ERASMUS στο 1ο ΕΠΑΛ

Το Νοέμβριο του 2023 δύο σχολεία, ένα από το Reine της Γερμανίας και ένα από το Xeraco – Valencia της Ισπανίας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το σχολείο μας  εντός του πανευρωπαϊκού  εκπαιδευτικού προγράμματος  Erasmus +. Η επίσκεψη τους  διήρκεσε από τις 12 έως τις 20 Νοεμβρίου και περιέλαβε  μια σειρά από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Οι  μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς  χώρους της Κρήτης, την Κνωσό- το Μοναστήρι του Αρκαδίου,  και να γνωρίσουν την παραδοσιακή ζωή της μέσα από  επισκέψεις στα χωριά, Σμάρι και  Αμάρι. Επιπλέον, συμμετείχαν σε εργαστήρια σχετικά με την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη φωτοβολταϊκή τεχνολογία. Στο  Αμάρι επισκέφτηκαν τον Περιφερειακό Σταθμό Διαχείρισης Αποβλήτων της Κρήτης  με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων.

Την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, παρευρέθηκαν σε  μια σειρά από εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών παρουσιάσεων, καλλιτεχνικών εμφανίσεων και εκθέσεων. Στο τέλος της εβδομάδας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και να απολαύσουν μια  ημέρα φιλοξενίας στις οικογένειες των Ελλήνων συμμαθητών τους . Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τα δύο σχολεία απόλαυσαν την κρητική φιλοξενία, ενώ αντάλλαξαν εμπειρίες και γνώσεις με τους συμμετέχοντες του προγράμματος.