ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩN/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩN/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,


Το σχολείο μας έλαβε έγκριση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+. Τα ERASMUS+ είναι, χρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιούνται μέσω συμπράξεων των σχολικών μονάδων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από διαφορετικές χώρες συνεργάζονται και ανταλλάσσουν επισκέψεις.

Το σχολείο μας πέτυχε για 6η φορά την έγκριση ενός τέτοιου προγράμματος. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων (2014-22) 170 μαθητές μας ταξίδεψαν σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη.


Τα προγραμματισμένα ταξίδια για το έτος 2023-2024  είναι στην Γερμανία, Τσεχία , Πορτογαλία  , Ισπανία και Ιταλία . Οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά τους, να παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία τους, να συνεργαστούν με μαθητές και καθηγητές, να πάρουν μέρος σε πολλές δραστηριότητες και εκδρομές, να αποκτήσουν φίλους, να εξασκήσουν τα αγγλικά τους και να αποκτήσουν εμπειρίες.

Το κάθε ταξίδι θα διαρκεί 14 ή 8 ημέρες και περιλαμβάνει επισκέψεις σε επαγγελματικά σχολεία  με αντίστοιχες ειδικότητες όπου οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα της αντίστοιχης ειδικότητας τους. Κάθε ομάδα παιδιών συνοδευόμενη από μια ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας θα μεταβαίνουν στο εξωτερικό. Σχεδόν όλα τα έξοδα μετακίνησης, αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο, εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα, αλλά και εκπαιδεύσεις  καλύπτονται από το πρόγραμμα.


Η συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Αυτό προκύπτει από τις μαρτυρίες των παιδιών που συμμετείχαν σε προηγούμενα προγράμματα που πραγματοποιήσαμε Το σχολείο μας έχει ανοίξει τις πόρτες του στην Ευρώπη!

Παρακαλούμε αν επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπληρώστε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής   στο https://go o.gl/sAFLhz ή στο  https://tinyurl.com/1epalerasmus
Για περισσότερες πληροφορίες ,παρακαλούμε, να απευθύνεστε στον συντονιστή του προγράμματος, Κο Φιλιππάκη Βαγγέλη Τηλ. 6977247271   .

Παρατήρηση
Όσα παιδιά έχουν κάνει αίτηση στο παρελθόν πρέπει να ξανακάνουν τώρα για να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων αλλά και ανανέωση του ενδιαφέροντος τους.

Ο Δ/ντής του 1ου ΕΠΑ.Λ