Erasmus+, Το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στη Γερμανία

Erasmus+, Το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στη Γερμανία

Το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετείχε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού  προγράμματος Erasmus+/Δράσης ΚΑ1 με μία αποστολή καθηγητών/καθηγητριών και μαθητών/μαθητριών στο Μόσμπαχ της Γερμανίας από 13-3-2022 έως 26-3-2022.

Το σχολείο υποδοχής ήταν το Augusta-Bender-Schule in Mosbach, Germany και το project “Innovativ Technologies to save our Habitat”.

Συμμετείχαμε σε δραστηριότητες με το σχολείο υποδοχής  όπως, «πώς να παράγεις υδρογόνο από γλυκόζη» και  παραγωγή ψωμιού και μπύρας από γλυκόζη. Επίσης, έγινε η  παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δραστηριοτήτων  και σε ζωντανή τηλεδιάσκεψη με το Technic University of Dresden.

Είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το Μόσμπαχ, το Klima Arena στο Σινσχαϊμ, το Μάνχαϊμ, τη Χαιδελβέργη, το μουσείο της Mercedes Benz στη Στουτγκάρδη, το παλάτι στο Λούντβιχσμπουργκ και τη Στουτγκάρδη.  

Η αρχηγός της αποστολής ήταν η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου κα Τάκα Μαίρη και συνοδοί η κα Καπρή Αναστασία και ο κος Λιόντας Ευάγγελος. Οι έξι μαθήτριες και οι τρεις μαθητές με τη πρωτοβουλίες τους, τη καλή διάθεση τους αλλά και τη συνεργασία που επέδειξαν βοήθησαν στη πραγματοποίηση ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου ταξιδιού με εικόνες και εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη τους.

Οι συνάδελφοι από το σχολείο υποδοχής του Μόσμπαχ  ήταν πάντα δίπλα μας, με πολύ καλή διάθεση και πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμοι και σίγουρα θα τους ανταποδώσουμε την ίδια φιλοξενία το Φθινόπωρο που θα επισκεφτούν την πόλη και το σχολείο μας!!

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στον υπεύθυνο προγράμματος του Εράσμους κο Φιλιππάκη Ευάγγελο εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ για την άψογη και τέλεια οργάνωση του ταξιδιού στη Γερμανία!! Ακολουθούν εικόνες από τη Γερμανία(δραστηριότητες-επισκέψεις).