Το 1ο ΕΠΑΛ στην Ισπανία με Erasmus+

Το 1ο ΕΠΑΛ στην Ισπανία με Erasmus+

Το σχολικό έτος 2022-2023 και συγκεκριμένα από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου του 2023, ομάδα 13 μαθητών με τη συνοδεία των καθηγητριών, κας Κουδουμά Ειρήνης και κας Χούλη Χριστούλας Ιωάννας, βρέθηκαν στη ζεστή και φιλόξενη πόλη Caldes de Montbui της Ισπανίας για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus.

Κατά την άφιξη στο σχολείο Institut Manolo Hugue, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες μεταξύ μαθητών και καθηγητών, με παιχνίδια γνωριμίας αλλά και με τη διοργάνωση αθλητικών ομαδικών παιχνιδιών, καλλιεργώντας απευθείας ένα  θερμό κλίμα συνεργασίας, το οποίο διατηρήθηκε  σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Υλοποιήθηκαν μαθήματα σχετικά με τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας,  στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές μας, πάντα με τη συνεργασία των Ισπανών μαθητών, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων. Ειδικότερα έγιναν μαθήματα στην Αισθητική προσώπου και σώματος, μαθήματα στην Αισθητική Άκρων, εξειδικευμένες θεραπείες SPA, πάντα με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας και τη δημιουργία ζευγαριών, σε ρόλους εναλλασσόμενους μοντέλου ή αισθητικού. Έγινε σύγκριση και ανταλλαγή απόψεων με τον τρόπο εργασίας και τις διαφορές που παρατηρήθηκαν σε κάθε μάθημα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η ημέρα της αποχώρησης κατά την οποία είχε διοργανωθεί ένας μικρός διαγωνισμός γνώσεων, σε ανάμεικτες ομάδες των Ισπανών και των δικών μας μαθητών. Στις τρεις καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού απονεμήθηκε ένα αναμνηστικό δώρο.

Φυσικά, εκτός από τα σχετικά με τον τομέα μαθήματα, οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τη χρήση της αγγλικής γλώσσας, καλλιεργήθηκαν οι αξίες της ισότητας, της δημοκρατίας και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιπροσθέτως, είχαμε τη δυνατότητα μέσω των επισκέψεων μας σε μνημεία ευρωπαϊκής κληρονομιάς να ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή συνείδηση των μαθητών μας ενώ στον ελεύθερο χρόνο επισκεφθήκαμε γειτονικές και φυσικά την πανέμορφη Βαρκελώνη.

Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να ανταποδώσουμε αυτή τη θερμή, ευχάριστη και δημιουργική φιλοξενία, στην Ομάδα των Ισπανών μαθητών και καθηγητών που θα μας επισκεφτούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Τις θερμές ευχαριστίες μας θα θέλαμε να εκφράσουμε στο Διευθυντή του σχολείου μας κο Βασιλάκη Βασίλειο για τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση του προγράμματος Erasmus.