ΕΒΔΟΜΑΔΑ ERASMUS ΣΤΟ 1Ο  ΕΠΑΛ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ERASMUS ΣΤΟ 1Ο  ΕΠΑΛ

                     

Το 1ο Επάλ  Ηρακλείου Κρήτης φιλοξένησε με επιτυχία την πενθήμερη πολυεθνική συνάντηση με τη συμμετοχή σχολείων από τη Γερμανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία. Το πρόγραμμα, που διήρκεσε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, περιελάβανε δραστηριότητες, που στόχευαν στην πολιτιστική ανταλλαγή, την εκπαιδευτική συνεργασία και την προώθηση της ευρωπαϊκής συνείδησης.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια θερμή τελετή υποδοχής, όπου οι συμμετέχοντες γνώρισαν το σχολείο και την κρητική κουλτούρα μέσα από παραδοσιακούς χορούς και μουσική. Το πρόγραμμα περιελάβανε εργαστήρια για βιώσιμες πρακτικές διαβίωσης και καινοτόμες γεωργικές τεχνικές, καθώς και συζητήσεις για τις δημοκρατικές αξίες στην Ευρώπη.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης μέσω περιηγήσεων στο Ηράκλειο και εκδρομών σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Η επίσκεψη στην παραλία των Ματάλων προσέφερε μια μοναδική εμπειρία, όπου συνδυάζονταν  η φυσική ομορφιά του τοπίου με τη νεωτερική   ιστορία του μέρους.

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης, όπου οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων τους. Η διανομή πιστοποιητικών και η πολιτιστική  συνεργατική παράσταση σφράγισαν αυτή την πολυπολιτισμική εκπαιδευτική ανταλλαγή, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων και  προωθώντας την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης.