Erasmus 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου με το Augusta Bender –Schule Mosbach Γερμανίας

Erasmus 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου με το Augusta Bender –Schule Mosbach Γερμανίας

Τα παιδιά πάντα βρίσκουν τον τρόπο να μας εκπλήσσουν. Ο χορός, η μουσική και η παράδοση ένωσαν για ακόμα μια φορά τρία σχολεία, τρεις διαφορετικές ομάδες, τρεις κοινότητες. Ο λόγος για το ΓΕΛ Ανωγείων, το σχολείο Augusta Bender –Schule Mosbach Γερμανίας , φιλοξενούμενο  των δραστηριοτήτων  Erasmus  του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Οι Γερμανοί μαθητές έκλεισαν το 13μερο πρόγραμμα τους με επίσκεψη στο σπίτι του Βοσκού στα Ανώγεια, όπου μυήθηκαν στην τέχνη της τυροκομίας. Ο βροχερός καιρός μπορεί να δυσκόλεψε την πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων γνωριμίας και συνεργασίας , αλλά δεν κατάφερε να τις ματαιώσει. Μετά το μάθημα τυροκομίας τα 3 σχολεία συναντήθηκαν στο προαύλιο του ΓΕΛ Ανωγείων και χόρεψαν, τραγούδησαν, συναναστράφηκαν και ανέδειξαν τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό.

Αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή την πολύ ωραία προσπάθεια στάθηκαν οι διευθύντριες του ΓΕΛ Ανωγείων, Μαίρη Μπαγκέρη και του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Μαρία Τάκα. Δυναμικός συντονιστής και διεκπεραιωτής του όλου εγχειρήματος ο κ. Φιλλιπάκης Βαγγέλης, υπεύθυνος Erasmus του 1ου ΕΠΑΛ.