Πρόγραμμα eTwinning ”Οι ενετοί στην Κρήτη και στην Κύπρο”

Το σχολείο μας συμμετέχει στο ερωπαικό πρόγραμμα eTwiinning “Οι ενετοί στην Κρήτη και στην Κύπρο” με συντονιστές τους εκπαιδευτές Βαγγέλη Φιλιππάκη και Τάκα Μαρία. Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 υποδεχτήκαμε στο αμφιθέατρο του σχολείου το Ολύμπιον Γυμνάσιο-Λύκειο Λευκωσίας, το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου  και το 31ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Οι μαθητές του  1ου  ΕΠΑΛ Ηρακλείου δημιούργησαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία έχει ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία από την ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και εργασίες μαθητών του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Οι μαθητές του 31ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου μας παρουσίασαν θεατρικό εργο με θεατρικό έργο την Κρητική Αναγέννηση  και το Ολύμπιο Γυμνάσιο Λύκειο Λευκωσίας Κύπρου μας παρουσίασαν την χορωδία τους με παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια.

Ακολούθησε μπουφές με χορηγό την Αγροδιατροφική την οποία ευχαριστούμε θερμά για τα εδέσματα που πρόσφερε.

Τα προγράμματα eTwinning όπως και τα παρεμφερή τους Erasmus+ κρίνονται ως ιδιαίτερα επιτυχημένα αφού συμβάλλουν στην σύγκριση των εκπαιδευτικών συστημάτων, στην ανταλλαγή μαθητών, ιδεών και πρακτικών,  με έμφαση στην χρήση νέων τεχνολογιών. Είναι σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιες δράσεις διότι με αυτές δίνουμε ώθηση σε νέους τρόπους μάθησης, ανταλλάσσουμε εκπαιδευτικές  πρακτικές, αναγνωρίζουμε κοινά προβλήματα και πιθανούς τρόπους επίλυσης τους. Επίσης αναπόφευκτα συγκρινόμαστε ως προς στις υποδομές μας, βλέπουμε τις αδυναμίες μας αλλά και τα πλεονεκτήματα μας, συγκρίνουμε τα κίνητρα μας, καταπολεμούμε  τις προκαταλήψεις μας και  την φοβία μας ως προς την διαφορετικότητα. Μελετάμε λοιπόν την ιστορία για να μην χρειαστεί να την μάθουμε ξαναζώντας την,  και την ίδια στιγμή  χτίζουμε το κοινό μας πεπρωμένο, το ευρωπαϊκό μέλλον που ονειρευόμαστε.

 

Αφήστε μια απάντηση