Επίσκεψη πρεσβείας Σλοβακίας και του κυβερνήτη της περιοχής Trvana  στο 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Επίσκεψη πρεσβείας Σλοβακίας και του κυβερνήτη της περιοχής Trvana στο 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Σήμερα 19 Νοεμβρίου μας επισκέφτηκε η πρέσβυς της Σλοβακίας κα Iveta Hricová και ο κυβερνήτης της περιοχής Trnava Mr J. Viskupic και ο Mr Stanislav Pravda υπεύθυνος σε θέματα εκπαίδευσης από τη Σλοβακία συνοδευόμενοι από τον πρόξενο μας κ. Σταύρο Πατεράκη οι οποίοι θέλησαν να δουν το σχολείο μας 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και πιο ειδικά τον τουριστικό τομέα μας .

Έχοντας αναγνωρίσει το ευρωπαϊκό προφίλ του σχολείου μας και μέσω των διασυνδέσεων που έχουμε αναπτύξει σε όλη την Ευρώπη θέλησαν να γνωρίσουν το σχολείο μας από κοντά και πιο συγκεκριμένα τον τουριστικό τομέα μας μιας και η περιοχή τους θέλει να αναπτυχθεί και αυτή σε αυτόν το τομέα . Η περιοχή Trnava όπως μας διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης της είναι περιοχή όπου υπάρχει μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία με εργοστάσια της Peugeot και Jaguar . Παρόλο τον προσανατολισμό τους στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουνε και μία μακρά παράδοση σε υπηρεσίες Spa πού όμως δεν έχει την ανάλογη ανταπόκριση .

Η διευθύντρια κ Τάκα Μαρία τους εξήγησε την εκπαιδευτική διαδικασία και τις επιλογές που έχουν οι μαθητές και κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους αλλά και μετά την αποφοίτηση τους με τη μαθητεία όσο αναφορά την απασχόληση τους στον τουριστικό τομέα.

Επίσης αναφέρθηκε ότι στο παρελθόν το σχολείο μας είχε μία συνεργασία στα πλαίσια erasmus με σχολείο της Σλοβακίας στην πόλη Κομάρνο όπου το σλοβακικό σχολείο μας είχε επισκεφθεί για μία εβδομάδα τον Φεβρουάριο του 2020 όμως εμείς δεν κατορθώσαμε να τους επισκεφτούμε λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοιού.

Η συνοδεία της πρεσβείας της Σλοβακίας επισκέφτηκε και το εργαστήρια του 1ου ΕΕΚ όπου τους ξενάγησε η κυρία Γαργανουράκη Κατερίνα και η διευθύντρια τους κα Αφροδίτη Μιχαηλίδη.

Οι επισκέπτες μας αναχώρησαν ευχαριστημένοι και συμφωνήσαμε να ανταλλάξουμε πρακτικές και κινητικότητες σε επίπεδο σχολείων στον τουριστικό τομέα είτε με διμερείς ανταλλαγές είτε μέσω Εrasmus σε μία προσπάθεια μεταφοράς τεχνογνωσίας και εμπειριών στον τουριστικό τομέα.