Erasmus KA1 -Ένα υπέροχο ταξίδι Υγείας και Ευεξίας

Erasmus KA1 -Ένα υπέροχο ταξίδι Υγείας και Ευεξίας

Το 1oυ ΕΠΑΛ Ηρακλείου υλοποίησε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο «Κατάρτιση Εκπαιδευομένων σε νέες τεχνικές ευεξίας τουριστών ( spa hospitality) και με κωδικό σχεδίου 2017-1-EL01-ΚΑ102-035409 στην όμορφη Κύπρο.
Στόχος της συγκεκριμένης εκπαίδευσης ήταν οι εκπαιδευόμενοι να αφομοιώσουν το είδος του επαγγέλματος του spa therapist και να είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα στο χώρο εργασίας του spa, να διαχειρίζονται αρτιότερα τους πελάτες τους, τους τρόπους πωλήσεων των υπηρεσιών τους, των προϊόντων τους και την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου δηλαδή την ισότιμη εκτίμηση της ψυχής και του πνεύματος.

 

C:\Users\Kokola\Desktop\ppppp.png

Ένα υπέροχο ταξίδι Υγείας και Ευεξίας

Το 1oυ ΕΠΑΛ Ηρακλείου υλοποίησε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο «Κατάρτιση Εκπαιδευομένων σε νέες τεχνικές ευεξίας τουριστών ( spa hospitality) και με κωδικό σχεδίου 2017-1-EL01-ΚΑ102-035409 στην όμορφη Κύπρο.

Στόχος της συγκεκριμένης εκπαίδευσης ήταν οι εκπαιδευόμενοι  να αφομοιώσουν το είδος του επαγγέλματος του spa therapist και να είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα στο χώρο εργασίας του spa, να διαχειρίζονται αρτιότερα τους πελάτες τους, τους τρόπους πωλήσεων των υπηρεσιών τους, των προϊόντων τους και την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου δηλαδή την ισότιμη εκτίμηση της ψυχής και του πνεύματος.

Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο, Αγ Νάπα ήταν μερικοί από τους σταθμούς του ταξιδιού μας, που εκτός από το πρόγραμμα κατάρτισης, στον ελεύθερο χρόνο οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν σε διάφορα μουσεία, μοναστήρια, αξιοθέατα του νησιού.(Μουσείο Κύπρου,  Λεόντειο Πινακοθήκη Μοναστήρι του Κύκκου ,Αγ.Νάπα κλπ) κλπ .

Εταίρος του προγράμματος (φορέας υποδοχής) ήταν η SyMako MOB LTD, με μεγάλη εμπειρία στην κατάρτιση, το συντονισμό και τη διοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμμετέχοντες.

Δεκαοκτώ μαθήτριες του Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας μέσου του σχεδίου κινητικότητας  απέκτησαν νέες γνώσεις, νέες τεχνικές, νέες ευκαιρίες, μοναδικές εμπειρίες, επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό του εξωτερικού. Η εμπειρία για τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου ήταν μοναδική και θα τη θυμούνται για πάντα !!

1η μέρα προγράμματος (14/03/2018)Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προς Λάρνακα –Κύπρος και άφιξη στο ξενοδοχείο Castelli στην Λευκωσία.

2η μέρα (15/03/2018)Καλωσόρισμα και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Μάθημα: Spa Hospitality

3η μέρα (16/03/2018)Μάθημα: Διατροφή στο Spa Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

4η μέρα (17/03/2018) Πολιτιστική επίσκεψη Αγ. Νάπα – Λάρνακα στο Πολιτιστικό κέντρο Αμμοχώστου ,στο μοναστήρι της Αγίας Νάπας

5η μέρα (18/3/2018) Πολιτιστική επίσκεψη στη ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ

6η μέρα (19/3/2018) Μάθημα: Intro to complmentary therapy και εργαστηριακό μάθημα Spa Manicure & Pedicure και Paraffin wax με την καθηγήτρια Αγρότη Κάτια.

7η μέρα (20/3/2018) Μάθημα: Κοινωνικές δεξιότητες από την καθηγήτρια Φανή Παπαμιχαήλ & ετοιμασία Βιογραφικού σημειώματος Europass και Συνοδευτικής Επιστολής από την καθηγήτρια Γκούρλα Ελένη (κτήριο Fine Art και Research & Technology)

8η μέρα (21/3/2018) Μάθημα Skin Care στο εργαστήριο Research and Technology, και επίσκεψη στο ξενοδοχείο Sana Hiltonia spa Hilton Park

9η μέρα (22/3/2018) Μάθημα Aromatherapy στο εργαστήριο Research and Technology Intercollege Nicosia με την καθηγήτρια Πάτσαλος Μαρίνα.

10η μέρα (23/3/2018) Μάθημα: Reflexology από την καθηγήτρια Γεωργία Μηνα στο κτήριο Fine Art Intercollege Nicosia

11η μέρα (24/3/2018) Πολιτιστική επίσκεψη στη Λεμεσό και Πάφο. Θέατρο Κουρείου Τάφοι των Βασιλέων και ψηφιδωτά Πάφος

12η μέρα  (25/3/2018) Πολιτιστική επίσκεψη και ξενάγηση στην πόλη της Λευκωσίας, στο Μουσείο Λεβέντειος πινακοθήκη – Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου – Παρέλαση

13η μέρα (26/3/2018) Επίσκεψη στη μαρίνα της Λεμεσού, στο Spa & Fitness Sanctum

14η μέρα (27/3/2018) Τελευταία μέρα επίσκεψη στο Retreat Spa στο Aphrodite Hills στην περιοχή Κούκλια, επαρχία Πάφου και επιστροφή στο Intercollege Nicosia για την παράδοση των πιστοποιητικών παρακολούθησης και την αξιολόγηση του σχεδίου.

Παράδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης στο Research & Technology Building Intercollege Nicosia και στο Castelli Hotel απο τον φορέα SyMako MOB LTD

15η μέρα (28/3/2018) Αεροδρόμιο Λάρνακας – αναχώρηση για Ελλάδα Ηράκλειο Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση