bioplastics Erasmus+

Μια ακόμη δραστηριότητα ήρθε να προστεθεί στην δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών του πρώτου ΕΠΑ.Λ. αλλά και της τοπικής κοινωνίας στο κρίσιμο ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης και ειδικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την ανάπτυξη των βιοπλαστικών. Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούνιο μέσα από το περίπτερο του 1ου ΕΠΑ.Λ. στο 1ο φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας στον Καράβολα και την ενημέρωσή της κοινωνίας του Ηρακλείου για το τι μπορούν να προσφέρουν τα βιοπλαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Σειρά είχε την εβδομάδα που μας πέρασε η επίσκεψη των εταίρων του 1ου ΕΠΑΛ στο πρόγραμμα “Bioplastics : the future of food packaging?” Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος ο ρόλος του σχολείου, το οποίο διαθέτει ειδικότητα Πληροφορικής, ήταν να αναλάβει το διαδικτυακό μάρκετινγκ των καινοτόμων βιοπλαστικών προϊόντων και να τα προωθήσει μέσω του ίντερνετ. Στην δράση του αυτή το σχολείο μας είχε αρωγό την εξειδικευμένη εταιρεία πληροφορικής Cyberlogic , μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τόπου μας, που μας παρείχε δωρεάν τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση κατά την διάρκεια του έργου μας. Όχι τυχαία, λοιπόν, η προσπάθεια μας αυτή επιβραβεύτηκε από την υψηλή κατάταξη που μας έδωσε το Google το οποίο μας κατατάσσει στην 1η σελίδα για τα βιοπλαστικα στην Ελλάδα bioplastics greece.
Οι εταίροι μας Γερμανοί, Άγγλοι και Ρουμάνοι αποχώρησαν πλήρεις εμπειριών και γνώσεων και εντυπωσιασμένοι ύστερα από τις ξεναγήσεις τους στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων που διαχειρίζεται ο Εσδακ στους Πέρα Γαληνούς , στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Παν. Κρήτης και στα Πλαστικά Κρήτης. Θα ήταν μεγάλη παράληψη όμως να μην αναφερθεί κανείς στον ενθουσιασμό που προκάλεσε στους μαθητές και καθηγητές από την Ευρώπη η υποδοχή και η φιλοξενία που τους επεφύλαξε η κρητική κοινωνία.
Τα καλά νέα για την οικογένεια του 1ου ΕΠΑ.Λ. δεν σταματούν εδώ! Ο μαθητής Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Ρογδάκης Θωμάς κατατάχτηκε 5ος με την Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφαλείας της Ελλάδας σε διεθνή διαγωνισμό διαδικτυακής ασφαλείας κρατών που έγινε στο Λονδίνο. Για την σημαντική αυτή επιτυχία του ,το σχολείο μας αποφάσισε όχι μόνο να τον τιμήσει με ειδικό έπαινο αλλά και να του προσφέρει ένα ταξίδι σε όποια από τις χώρες Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία και Πολωνία επιλέξει , μιας και το 1ο ΕΠΑΛ συμμετέχει φέτος σε 4 προγράμματα Erasmus+. Ο αντίκτυπος της επιτυχίας του μαθητή μας γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτός και από το γεγονός πως η εταιρεία πληροφορικής Cyberlogic του προσφέρει μια θέση εργασίας μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του!

Αφήστε μια απάντηση