Τηλεφωνική σύνδεση σε τηλεδιάσκεψη στο Cisco WEBEX Meeting

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές, μαθήτριες σε περίπτωση που δεν μπορούμε να πάρουμε μέρος, μέσω διαδικτύου, σε τηλεδιάσκεψη με Cisco WEBEX Meeting που κάνει ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας, μπορούμε να πάρουμε μέρος και τηλεφωνικά.

Αν λοιπόν το δίκτυο μας είναι πεσμένο, είτε έχουμε κάποια τεχνική δυσκολία με τον υπολογιστή/κινητό/τάμπλετ, είτε δεν έχουμε κανέναν τρόπο σύνδεσης αλλά μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο, τότε να συνδεθούμε τηλεφωνικά με τον εξής τρόπο.

Την ώρα που έχουμε το μάθημα που θέλουμε να παρακολουθήσουμε, κάνουμε τα 2 παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο – Καλούμε τον σταθερό τηλεφωνικό αριθμό Ελλάδας 21-1990-2394. Σε περίπτωση που μιλάει επαναλαμβάνουμε.

Βήμα 2ο – Όταν το σηκώσει ο αυτόματος τηλεφωνητής, που μιλάει στην Αγγλική γλώσσα, πληκτρολογούμε το Meeting number, ένα 10ψήφιο αριθμό που θα μας έχουν δώσει από το σχολείο και θα είναι αυτής της μορφής

169 123 4565 και έπειτα πατάμε 2 φορές το κουμπί με τη δίεση #

Με τον τρόπο αυτό θα μπούμε στο δωμάτιο του εκπαιδευτικού που γίνετε η τηλεδιάσκεψη και θα μπορούν οι συμμετέχοντες να μας ακούν και εμείς να τους ακούμε.

Προσοχή, το μικρόφωνο αυτού που συνδέετε με τηλέφωνο είναι εξ ορισμού ανοιχτό, οπότε μόνο ο εκπαιδευτικός μπορεί εντός της τηλεδιάσκεψης να το σιγάσει (mute) ή να το ενεργοποιήσει (unmute). Επίσης, πρέπει όταν μπούμε στο δωμάτιο να αναφέρουμε ποιοι είμαστε γιατί δεν μπορούν να μας αναγνωρίσουν και ο εκπαιδευτικός θα μας αποβάλει.

Αν δεν μπορέσουμε να μπούμε στο δωμάτιο τότε υπάρχουν 3 περιπτώσεις. Είτε δώσαμε λάθος meeting number, είτε το δωμάτιο δεν έχει ανοίξει ακόμα από τον εκπαιδευτικό, είτε το δωμάτιο είναι κλειδωμένο. Στην περίπτωση που είναι κλειδωμένο πρέπει να ενημερωθεί με κάποιο τρόπο ο εκπαιδευτικός να το ξεκλειδώσει (unlock meeting) και να ξαναπροσπαθήσουμε.

Η χρέωση στο σταθερό τηλεφωνικό νούμερο είναι αστική ή δωρεάν αν έχουμε κάποιο προπληρωμένο πακέτο για σταθερά τηλέφωνα.

Οι σύνδεσμοι των καθηγητών θα ενημερωθούν και με τον κωδικό δωματίου (meeting number)

Αφήστε μια απάντηση