Οn-line πληροφοριακό σύστημα του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης για γονείς και μαθητές

Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες,

Με την παρούσα σας καλωσορίζουμε στο νέο οn-line πληροφοριακό σύστημα του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης, τον Σίσυφο.

Ο Σίσυφος είναι ένα  διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα όπου εκσυγχρονίζει το Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο και δίνει ενεργούς και διακριτούς ρόλους στο κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς-κηδεμόνες καθιστώντας όλους τους κοινωνούς της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ειδικά σε εσάς τους γονείς-κηδεμόνες που μοιραία είστε κάπως αποκομμένοι από το σχολικό περιβάλλον, δίνεται για πρώτη φορά ενεργότερος ρόλος στα τεκταινόμενα του σχολείου και μια καλύτερη εικόνα για την εκπαιδευτική πορεία και απόδοση του παιδιού σας.

Ειδικότερα μέσω του Σίσυφου ο γονέας-κηδεμόνας μπορεί,

  1. να ενημερώνεται για γενικά θέματα που αφορούν το σχολείο (στοιχεία επικοινωνίας κ.ά.)
  2. να ενημερώνεται για θέματα του σχολείου που αφορούν ειδικά το μαθητή (σε ποια τμήματα ανήκει, ποιος είναι ο υπεύθυνος καθηγητής του, ποιοι καθηγητές διδάσκουν τα μαθήματα που παρακολουθεί, το ωρολόγιο πρόγραμμα).
  3. να ενημερώνεται για τη πορεία των διδασκαλιών του κάθε μαθήματος (από το βιβλίο διδαχθείσας ύλης) και για το περιεχόμενο της κάθε διδασκαλίας.
  4. να ενημερώνεται για τη πρόοδο του μαθητή σε κάθε μάθημα με προσωπικές παρατηρήσεις από τον καθηγητή του μαθήματος.
  5. να ενημερώνεται άμεσα και αποτελεσματικά για τις απουσίες. Ιδανικά ο γονέας μπορεί σε πραγματικό χρόνο, να γνωρίζει αν το παιδί του βρίσκεται στην τάξη ή απουσιάζει.
  6. να ενημερώνεται για τυχούσες ποινές που έχουν επιβληθεί στο μαθητή.
  7. να ενημερώνεται από το ημερολόγιο του Σχολείου για τα προγραμματισμένα συμβάντα αλλά και τα διαγωνίσματα που τον αφορούν.
  8. να ενημερώνεται για τις ημέρες και τις ώρες που οι διδάσκοντες καθηγητές μπορούν να δεχτούν τους γονείς για ενημέρωση και να κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού.
  9. να επικοινωνεί άμεσα με τους καθηγητές και το Σχολείο στέλνοντας τους μηνύματα.
  10. να ψηφίζει σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες/εκλογές.
  11. να δέχεται καθημερινά στο email του ενημερωτικά δελτία με όλα τα συμβάντα που αφορούν το μαθητή (απουσίες, ποινές, σχόλια καθηγητών, συμβάντα ημερολογίου).

Συνδεθείτε στον Σίσυφο από την παρακάτω διεύθυνση και χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη & password που σας στάλθηκε μέσω email.

http://1epal-iraklio.gr/sisyphos/

Πλοηγηθείτε και ανακαλύψτε όλες τις υπηρεσίες που ο Σίσυφος προσφέρει αφού πρώτα δείτε το εκπαιδευτικό βίντεο που ετοιμάσαμε για εσάς για την χρήση του Σίσυφου, στην διεύθυνση https://youtu.be/CddJWIz_CYA Στο βίντεο θα δείτε και μόνοι σας πόσο εύκολη είναι η χρήση του.