Βιοπλαστικά , οι πρώτες μας εμπειρίες στην Γερμανία

Βιοπλαστικά , οι πρώτες μας εμπειρίες στην Γερμανία

Με τις αποσκευές γεμάτες γνώση , εμπειρίες και ενθουσιασμό γύρισαν από τη Γερμανία οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του erasmus + «Βιοδιασπώμενα πλαστικά, το μέλλον στην συσκευασία φαγητών;» . Για μια ολόκληρη εβδομάδα φιλοξενήθηκαν από το Augusta – Bender Schule του Mosbach μαζί με συμμαθητές τους από την Αγγλία και τη Ρουμανία. Αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις στην παραγωγή βιοπλαστικών από καταξιωμένους ερευνητές, άρχισαν τις πρώτες απόπειρες παραγωγής συσκευασιών τροφίμων από βιοπλαστικό υλικό στα οργανωμένα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του γερμανικού σχολείου.


Εκτός όμως από τις δραστηριότητες στο σχολείο οι μαθητές του πρώτου ΕΠΑ.Λ. είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την καθημερινότητα των Γερμανών συμμαθητών τους μένοντας στις οικογένειές τους και διασκεδάζοντας μαζί τους στον ελεύθερο χρόνο. Ιδιαίτερη εμπειρία τέλος αποτέλεσε και η εκδρομή – ξενάγηση στη μαγευτική Χαϊδελβέργη, το πανεπιστήμιο της οποίας είναι το αρχαιότερο της Γερμανίας.
Στη συνέχεια του προγράμματος οι μαθητές θα αναλάβουν να προωθήσουν οι ίδιοι τα προϊόντα της έρευνάς τους μέσα από την σύσταση εικονικών επιχειρήσεων παντρεύοντας τη χημεία με την οικονομία και το μάρκετινγκ. Επόμενος σταθμός είναι η Ρουμανία και το σχολείο της Piatra – Neamt που θα φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση